Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Kaip pasigaminti Sušį

2011-01-05 10:21:43
Spausdinti Komentarai (1)     Teksto dydis
Kaip pasigaminti Sušį

Japonai dažnai teisėtai vadinami ilgaamžių tauta, o jų virtuvė – viena iš sveikiausių pasaulyje. Išskirtinis dėmesys šviežiems ir kuo mažiau apdorotiems produktams aprūpina organizmą itin vertingomis medžiagomis ir suteikia tikrą malonumą skrandžiui.
 
Iš tiesų japonų virtuvė įvairi ir turtinga, tačiau dažnam europiečiui ji, visų pirma, asocijuojasi su dailiais ir apetitingais sušių ritinėliais. Vienas po kito besisteigiantys sušių barai tik paliudija, kad šį gurmanišką patiekalą spėjo pamėgti ir lietuviai. Skubame paneigti įsigalėjusią nuostatą, kad sušių gamyba gali užsiimti tik apdovanotieji išskirtiniu kulinaro talentu.
 
Pristatome keturis sušių receptus: Tempura – kappa maki, Philadelphia ir dviejų tipų nigiri.

Suši tempura – kappa maki

Ant specialaus bambukinio sušių vyniojimo kilimėlio tiesiame pusę jūros dumblių (nori) lapo.

 

 

Palikite siaurą kraštelį, ant nori paskleidžiame apie 130 g virtų, specialiai sušiams skirtų ryžių. Specializuotose parduotuvėse ir egzotinių maisto produktų lentynose jų pasirinkimas tikrai didelis.

 

 

Viduryje beriame tempurą. Smalsaujame: kas gi tai? Išsiaiškiname: skrudinti penkių grūdų miltai, kurių taip pat galima rasti daugelyje parduotuvių, kurios turi egzotinių maisto produktų lentyną.

 

 

Ant tempuros dedame ploną agurko juostelę. Galiausiai viską susukame, pirštais suteikiame ritinėliui kvadrato formą, likusį nori kraštelį suvilgome vandeniu ir priklijuojame. Specialistas įspėja, kad japonai nenupjausto ritinėlio galų. Pasirodo, tokia gamybos „klaida“ yra atėjusi iš Maskvos sušių meistrų, siekiančių suteikti patiekalui europiečiams priimtinesnę estetinę išvaizdą.

 

 

Ritinėlį supjaustome į aštuonias dalis. Dailu, paprasta, sveika ir skanu. Dėmesio: kad peilis neliptų prie ryžių, pavilgykite jį vandeniu  prieš pjaudami.

 

 

 

Suši Philadelphia


Maždaug 70 g tokių pačių virtų ryžių paskleidžiame ant bambukinio kilimėlio ir suformuojame stačiakampį. O kur gi nori?

 

 

Pusė lapo nori dedame ant ryžių. Ant šio tepame Philadelphia kremą. Štai iš kur visai nejaponiškas patiekalo pavadinimas.

 

 

Kremą paslepiame siaura agurko juostele ir smulkintomis krabų lazdelėmis.

 

 

Viską suvyniojame į kilimėlį ir gauname štai tokį baltą ritinėlį.

 

 

Ar jau pagaminta? Ne. Jį puošiame plonyčiais žalios lašišos gabalėliais.

 

 

Supjaustome ritinėlį į aštuonias dalis.

 

 

 

Suši nigiri su aštriu tunu


Ryžių – tik 30 g.

 

 

Pusę nori lapo padaliname į tris lygias dalis.

 

 

Viena juostele apvyniojame ryžius.

 

 

Suklijuojame nori kraštelius. Kad šie geriau suliptų, specialistas pataria prilipdyti porą ryžių grūdelių.

 

 

Gaunasi štai toks „krepšelis“.

 

 

Į jį dedame žalią smulkintą tuną, sumaišytą su aštriu padažu. Specialistas tikina, kad tokį įdarą galima pakeisti bet kuo – lašiša, agurku, jei norime – netgi pieniška dešrele. Suklūstame, tačiau pastarojo pasiūlymo nepriimame už gryną pinigą.

 

 

 

Sušių gamyba - misija įmanoma, ar ne? :)

www.laikas.lt
Komentarai1
Lina 2011-01-10 11:32:14

Dekui uz tokia detalia pamokele, butinai gaminsimes su vyru savaitgaliĄ

Panašūs straipsniai

 Knorr FIX mišinys spagečiams „Carbonara“
Knorr FIX mišinys spagečiams „Carbonara“

Mėgstate makaronus? Jums patinka balti, kreminiai padažai? Rinkitės „Knorr Fix Spaghetti Carbonara“, kurio sudėtyje – rūkyta šoninė ir kvapnūs prieskoniai. Užpilkite šį padažą ant mėgst...

Knorr Fix ruošinys Arrabiata
Knorr Fix ruošinys Arrabiata

Tikras gardumėlis kvapnių pomidorų padažų mėgėjams! Su „Fix Arrabiata“ pasigaminsite tikrą itališką pikantišką padažą „Arrabiata“, kuris idealiai tiks su makaronais „Penne“ ir vištiena.

Knorr FIX ruošinys spagečiams „Bolognese“
Knorr FIX ruošinys spagečiams „Bolognese“

„Fix Spaghetti Bolognese“ padažui skirtas mišinys padės jums paruošti puikų, pikantiško skonio, tirštą Bolonijos padažą. Mišinys pagamintas iš 3 šviež...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Kepant riebalai mažiau spragsės, jei įbersite truputį druskos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Želė tortas „Vasarėlė“ Salotos su lašiša Kepta žuvis marinate Virtos “gėlytės” Troškintos kiaulienos kepenėlės Maltos vištienos Kijevo kotletai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!