Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Koldūnų gaminimo ypatumai

2013-05-15 08:58:28
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Koldūnų gaminimo ypatumai

Koldūnai yra paplitę po visus pasaulio kraštus. Tačiau priklausomai nuo šalies, receptas įvairuoja. Pavyzdžiui, Italijoje jie vadinami ravioli, Kinijoje ir kitose Azijos šalyse – cziao czy, baozcy ir kiti sudėtingi pavadinimai, kuriuos sunku pakartoti, Kaukaze – manty, tušpara ir t.t.

Tuo tarpu paruošti koldūnus yra labai paprasta. Pagaminimui reikės mėsos faršo, kurį galima paruošti ir patiems: 300 g jautienos, 300 g kiaulienos, 2 svogūnai, pora česnako skiltelių, druska ir pipirai. Sumalti mėsą, svogūnus ir česnaką, pasūdyti ir pridėti pipirų pagal skonį.

Tešlai reikės 1 kiaušinio, 500 g miltų ir pusės stiklinės vandens. Miltus išsijoti ant stalo kalniuku, padaryti jame duobutę ir ten įmušti kiaušinį.Tešlą pradėti minkyti iš kraštų į vidurį, kad kiaušinis neištekėtų, ir po truputį pilti vandenį – po vieną arbatinį šaukštelį. Išmaišius miltus ir vandenį, susukti į kamuolį.

Jei naudojate specialią formą koldūnams, tešlą reikia supjaustyti nedideliais gabaliukais, kočioti plonais lakštais ir kloti ant formos. Tada šaukšteliu į skylutes dėlioti paruoštą faršą. Užkloti antru lakštu ir užkočioti kočėlu. Koldūnai patys iškris pro kitą pusę. Iš karto gaunasi apie 40 koldūnų.

Jei vis dėl to nusprendėte lipdyti rankomis, tuomet tešlą reikia supjaustyti smulkiai gabalėliais, ištampyti rankomis į mažus diskelius, dėti mažą faršo porciją ir kruopščiai užlipinti kraštus, suteikiant krepšelio formą.

Kai vanduo užvirs, reikia sumažinti ugnį, ir po truputį sumėtyti koldūnus į vandenį. Jie verda apie 20-30 minučių, priklausomai nuo dydžio. Kai koldūnai jau yra paruošti, juos reikia būtinai ištraukti iš vandens. Patiekti galima su sviesto ar grietinės padažu, taip pat tinka įvairūs gurmaniški padažai.

Koldūnų įdarui galima naudoti kopūstus, kiaulieną, žuvį, varškę.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Ką daryti, kai virtuvėje įsiveisia kandys?
Ką daryti, kai virtuvėje įsiveisia kandys?

Šalį jau bemaž mėnesį sukaustę šalčiai daugelį priverčia likti namuose. Baimindamiesi sužvarbti gyventojai vis daugiau laiko praleidžia įsitaisę šiltuose būstuose, kuriuose taip pat laiką mėgsta leisti maistinės kandys, tūnančios virtuvės spintelėse ir užkaboriuose.

Kaip gerti vandenį
Kaip gerti vandenį(1)

Taisyklė, kurios privalu laikytis - negalima gerti valgio metu. Iš skrandžio vanduo pasišalina per 10 minučių po suvartojimo, kartu pasiimdamas praskiestas skrandžio sultis. Tai rimta, nes lėtina maisto virškinimą. Dažnai sakoma, kad valgant išgertas vanduo skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, tokiu būdu gerindamas virškinimą. Bet valgymo metu išgertas vanduo daro blogą įtaką maisto sukramtymui. Vietoj to, kad gerai sukramtytų ir maistą sudrė...

Naminių makaronų ruošimo principai
Naminių makaronų ruošimo principai

Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Mėsos, paukštienos ir žuvies sultinys bus skaidrus, o mėsa minkšta, jei virsite ant silpnos ugnies.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Troškintos kiaulienos kepenėlės Sūrio padažas makaronams Mieliniai čeburėkai Grybų padažas Salotos su lašiša
Reklama
Prisijunk prie mūsų!