Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Koldūnų gaminimo ypatumai

2013-05-15 08:58:28
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Koldūnų gaminimo ypatumai

Koldūnai yra paplitę po visus pasaulio kraštus. Tačiau priklausomai nuo šalies, receptas įvairuoja. Pavyzdžiui, Italijoje jie vadinami ravioli, Kinijoje ir kitose Azijos šalyse – cziao czy, baozcy ir kiti sudėtingi pavadinimai, kuriuos sunku pakartoti, Kaukaze – manty, tušpara ir t.t.

Tuo tarpu paruošti koldūnus yra labai paprasta. Pagaminimui reikės mėsos faršo, kurį galima paruošti ir patiems: 300 g jautienos, 300 g kiaulienos, 2 svogūnai, pora česnako skiltelių, druska ir pipirai. Sumalti mėsą, svogūnus ir česnaką, pasūdyti ir pridėti pipirų pagal skonį.

Tešlai reikės 1 kiaušinio, 500 g miltų ir pusės stiklinės vandens. Miltus išsijoti ant stalo kalniuku, padaryti jame duobutę ir ten įmušti kiaušinį.Tešlą pradėti minkyti iš kraštų į vidurį, kad kiaušinis neištekėtų, ir po truputį pilti vandenį – po vieną arbatinį šaukštelį. Išmaišius miltus ir vandenį, susukti į kamuolį.

Jei naudojate specialią formą koldūnams, tešlą reikia supjaustyti nedideliais gabaliukais, kočioti plonais lakštais ir kloti ant formos. Tada šaukšteliu į skylutes dėlioti paruoštą faršą. Užkloti antru lakštu ir užkočioti kočėlu. Koldūnai patys iškris pro kitą pusę. Iš karto gaunasi apie 40 koldūnų.

Jei vis dėl to nusprendėte lipdyti rankomis, tuomet tešlą reikia supjaustyti smulkiai gabalėliais, ištampyti rankomis į mažus diskelius, dėti mažą faršo porciją ir kruopščiai užlipinti kraštus, suteikiant krepšelio formą.

Kai vanduo užvirs, reikia sumažinti ugnį, ir po truputį sumėtyti koldūnus į vandenį. Jie verda apie 20-30 minučių, priklausomai nuo dydžio. Kai koldūnai jau yra paruošti, juos reikia būtinai ištraukti iš vandens. Patiekti galima su sviesto ar grietinės padažu, taip pat tinka įvairūs gurmaniški padažai.

Koldūnų įdarui galima naudoti kopūstus, kiaulieną, žuvį, varškę.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Tuoj ateina svečiai!
Tuoj ateina svečiai!

Šiais laikais galime tik pasidžiaugti, kad visi draugai ir bičiuliai turi mobiliuosius telefonus bei galioja nerašyta taisyklė: prieš užsukant į svečius privaloma paskambinti. Deja, tai vis dėlto neišvaduoja nuo netikėtų svečių problemos. Tikriausiai ir tau teko patirti šoką, kai paskambina draugė ar giminaitė ir džiugiai šūkteli tau į ausį: "Kaip tik važiuoju pro šalį, po pusvalandžio užsuksiu!". Jau geriau tokiu atveju būti užkluptai be pers...

Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui
Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui

Siekdami būti sveiki ir gražūs, dažnai griebiamės brangiausių medikamentų ir priemonių, tačiau nepelnytai pamirštame visai šalia esančią natūraliai pagalbą teikiančias priemones. Tiesiog neįtikėtina, kiek daug gali paprasčiausia citrina. Ji tinka visais gyvenimo atvejais.

Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?
Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?

Sušilus orams, vis dažniau skubame į gamtą, keliones. Kiekvieną kartą prisidedame pilnus krepšius maisto. Deja, kuo karštesnė diena, tuo greičiau genda maisto produktai.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Burokėlių lapkočiai daug vertingesni už pačius burokėlius, nes juose daugiau vitaminų ir kitų vertingų medžiagų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuoti žiediniai kopūstai Kepta žuvis marinate Silky Orange Burokėlių mišrainė su majonezu Vištienos kepsniukai Keksiukai su spanguolėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!