Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Kuo ypatinga baltoji arbata?

2011-04-04 17:11:42
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Kuo ypatinga baltoji arbata?

Jau neblogai žinome, kad yra juodoji, raudonoji, žalioji, mūsų liaudiškosios ramunėlių, čiobrelių, melisų, kmynų ir kitos arbatos. Baltoji arbata - daug kam dar yra naujiena. Tai - subtilus, elegantiškas gėrimas. Ji reikalauja išskirtinio dėmesio tiek ją ruošiant, tiek skanaujant.

Baltosios arbatos lapeliai skinami tik balandžio pradžioje bei pirmosiomis rugsėjo dienomis. Renkami tik viršutiniai lapeliai bei ūgliai tol, kol jie dar padengti baltais pūkeliais. Todėl arbata ir vadinama baltąja. Jos rinkėjams griežtai draudžiama arbatlapių rinkimo sezone valgyti česnakus arba svogūnus. Taip saugomasi, kad per kvėpavimo takus svetimi kvapai nesugadintų subtilaus baltosios arbatos aromato.

Baltojoje arbatoje yra daugiau kofeino, bioflavonoidų bei vitamino C nei žaliojoje. Ji veiksmingai teikia žvalumo ir jaunina organizmą.

Baltosios arbatos skonis ne toks sodrus kaip juodosios ar žaliosios. Reikia įprasti prie jos trapaus subtilumo. Ją verta užgerti tyru šiltu vandeniu ir pajusi ypatingą švelnų saldumą. Dėl jos subtilumo ši arbata ilgą laiką nebuvo populiari Vakaruose. Tačiau dabar baltoji arbata tapo ypač mylima ir vertinama.

Ji plikoma visiškai naujame, niekam kitam nenaudotame ir su jokiomis buities priemonėmis neplautame arbatinuke. Vienam puodeliui reikia 10 gramų šių arbatžolių. Į pašildytą arbatinuką jas užpilame karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir palaikome 15 minučių.

Skanios Jums baltosios arbatos :)

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Skanūs nagai??!
Skanūs nagai??!

Japonai pasižymi išradingumu visose gyvenimo srityse. Nagų dailė - ne iš imtis. Vis labiau populiarėjančios įvairiausios formelės (fimo) užkariauja vietą ir manikiūro specialistų-mėgėjų stalčiukyje.

Japonų šitake grybai
Japonų šitake grybai

Šitake grybą Japonijoje maistui ir ligoms gydyti vartoja daugiau nei 2000 metų. Senovės Japonijoje jis buvo toks brangus, kad juo mėgautis galėjo tik valdovai ir jiems artimiausi žmonės. Ant medžių kamienų augantį grybą dar vadina miegančiojo Budos grybu. Iš Japonijos Šitake paplito į Kiniją ir Korėją, Tolimuosius Rytus ir iš ten po visą pasaulį. Gurmanams tai išskirtinis delikatesas.

Kodėl kiekvienuose namuose turi būti po sulčiaspaudę?
Kodėl kiekvienuose namuose turi būti po sulčiaspaudę?

Valgyti daugiau vaisių ir daržovių, gerti sultis, ruošti žaliuosius kokteilius – tokie išsikeliami tikslai, nusprendus pradėti maitintis sveikiau. Tam reikia ne tik papildyti racioną žalumynais, tačiau ir įsigyti papildomos technikos. Anot didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt smulkios buitinės technikos ekspertų, pirmasis taikinys pirkinkių sąraše dažniausiai būna sulčiaspaudės. Tai išties naudingas prietaisas, padedantis paį...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Keksas gausis gražiai gelsvos spalvos, jei trynį su trupučiu druskos ištrinsite iš vakaro ir paliksite iki ryto šaltai.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Slyvų pyragas Burokėlių salotos Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Vengrijos agurkai Kepta žuvis marinate Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!