Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Mažos gudrybės

2013-05-20 06:29:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Mažos gudrybės
  • Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.
  • Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.
  • Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.
  • Riebių produktų – lašinių, dešrų, taukų – nerekomenduojama laikyti polietileniniuose maišeliuose. Geriau juos suvynioti į foliją.
  • Liesa jautiena ir veršiena skatina plaukų augimą. Šį procesą stimuliuoja jose esančios amino rūgštys – metioninas ir cisteinas.
  • Neriebi aviena turi vyrišką potenciją stimuliuojančių medžiagų, o kalakutiena padidina serotonino lygį kraujyje.
  • Česnako galvutėje yra 7 proc. baltymų. Ypač daug vitaminų turi jaunas česnakas, kol jo galvutė dar nesusiformavusi į skilteles.
  • Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldytą 1-2 dienas.
  • Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15-20 min. (1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).
  • Salotos skleis pikantišką aromatą, jei prieš tai lėkštę, į kurią dėsite salotas, ištrinsite česnaku.
  • Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą. Jie išliks švieži 2-3 mėnesius. Skonis nepasikeis, bus tiek pat aromatingi. To negalima pasakyti apie sūdytus ar džiovintus žalumynus.
  • Mandarinai ar jų sultys turi daug vitamino A (karotino), kuris 9 proc. sumažina riziką susirgti kepenų ar kitų organų vėžiu. Tik nepamirškite, kad visos sultys geriamos 30 min. prieš valgį.
  • Prisirpusios citrinos yra sunkios, oda riebaluota ir graži. Tokios citrinos sultingos, jose mažai sėklų. Rinkitės sodrios spalvos citrinas, bet ne kietas. Saugoti citrinas geriau vandenyje, tuomet jos ilgai išliks sultingos.


Dietologai tyrimais įrodė - šaldytos daržovės naudingesnės. Kol šviežios daržovės pateks ant prekystalio, jos praras daugumą jose esančių vitaminų ir mineralų. O štai ką tik nuskintose ir užšaldytose daržovėse išlieka visos žmogaus sveikatai naudingos medžiagos. Austrų mokslininkai sulygino žiemą ir pavasarį šalyje parduodamų importinių šviežių ir užšaldytų daržovių maistingumą.

Užšaldytuose žirniuose, žiediniuose kopūstuose, kukurūzuose, morkose, pupelėse vitaminų buvo žymiai daugiau negu šviežiose daržovėse iš Italijos, Ispanijos, Turkijos ir Izraelio.

Šviežios daržovės paprastai atvežamos iš Pietų Europos arba Afrikos. Mokslininkų nuomone, kuo ilgiau saugomos šviežios daržovės, tuo mažiau jose yra žmogaus organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?
Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?

Sušilus orams, vis dažniau skubame į gamtą, keliones. Kiekvieną kartą prisidedame pilnus krepšius maisto. Deja, kuo karštesnė diena, tuo greičiau genda maisto produktai.

Kulinarijos ir restoranų terminai
Kulinarijos ir restoranų terminai

Tikriausiai ne kartą kilo noras apsilankyti įdomiame restorane ypatinga proga, bet greitai nuvojote mintį šalin ir patraukėte į piceriją. Jei nežinote meniu terminologijos, nesijauskite nepatogiai. Skubame Jums į pagalbą! Pateikiame kulinarijos ir restoranų terminų žodyną.

Žalingi indai: ką palikti, o ką - išmesti?
Žalingi indai: ką palikti, o ką - išmesti?

Lietuviai tradiciškai naudodavo medinius indus. Beje, tikdavo tikrai toli gražu ne bet kokia mediena – didelę reikšmę turėjo jos gydomosios savybėms.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Žiediniai kopūstai, porai ir ridikėliai, greitai praranda drėgmę ir ima vysti, tad šias daržoves reikėtų laikyti plastikiniuose maišeliuose, o idealiausia – uždarytuose plastikiniuose indeliuose.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Ypatingieji kotletai Taco Naminė pica Burokėlių salotos Silkė su cinamonu Salotos su lašiša
Reklama
Prisijunk prie mūsų!