Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Mažos gudrybės

2013-05-20 06:29:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Mažos gudrybės
  • Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.
  • Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.
  • Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.
  • Riebių produktų – lašinių, dešrų, taukų – nerekomenduojama laikyti polietileniniuose maišeliuose. Geriau juos suvynioti į foliją.
  • Liesa jautiena ir veršiena skatina plaukų augimą. Šį procesą stimuliuoja jose esančios amino rūgštys – metioninas ir cisteinas.
  • Neriebi aviena turi vyrišką potenciją stimuliuojančių medžiagų, o kalakutiena padidina serotonino lygį kraujyje.
  • Česnako galvutėje yra 7 proc. baltymų. Ypač daug vitaminų turi jaunas česnakas, kol jo galvutė dar nesusiformavusi į skilteles.
  • Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldytą 1-2 dienas.
  • Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15-20 min. (1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).
  • Salotos skleis pikantišką aromatą, jei prieš tai lėkštę, į kurią dėsite salotas, ištrinsite česnaku.
  • Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą. Jie išliks švieži 2-3 mėnesius. Skonis nepasikeis, bus tiek pat aromatingi. To negalima pasakyti apie sūdytus ar džiovintus žalumynus.
  • Mandarinai ar jų sultys turi daug vitamino A (karotino), kuris 9 proc. sumažina riziką susirgti kepenų ar kitų organų vėžiu. Tik nepamirškite, kad visos sultys geriamos 30 min. prieš valgį.
  • Prisirpusios citrinos yra sunkios, oda riebaluota ir graži. Tokios citrinos sultingos, jose mažai sėklų. Rinkitės sodrios spalvos citrinas, bet ne kietas. Saugoti citrinas geriau vandenyje, tuomet jos ilgai išliks sultingos.


Dietologai tyrimais įrodė - šaldytos daržovės naudingesnės. Kol šviežios daržovės pateks ant prekystalio, jos praras daugumą jose esančių vitaminų ir mineralų. O štai ką tik nuskintose ir užšaldytose daržovėse išlieka visos žmogaus sveikatai naudingos medžiagos. Austrų mokslininkai sulygino žiemą ir pavasarį šalyje parduodamų importinių šviežių ir užšaldytų daržovių maistingumą.

Užšaldytuose žirniuose, žiediniuose kopūstuose, kukurūzuose, morkose, pupelėse vitaminų buvo žymiai daugiau negu šviežiose daržovėse iš Italijos, Ispanijos, Turkijos ir Izraelio.

Šviežios daržovės paprastai atvežamos iš Pietų Europos arba Afrikos. Mokslininkų nuomone, kuo ilgiau saugomos šviežios daržovės, tuo mažiau jose yra žmogaus organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?
Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?

Gamtoje galima rasti daugiau nei 200 pupelių rūšių. Yra baltosios ir raudonosios, juodosios ir purpurinės, o taip pat egzistuoja ir dekoratyvinės pupelės. Populiariausia ir labiausiai paplitusi rūšis yra raudonosios rūšies pupelės, vadinamosios Kidni. Pupeles daug kas mėgsta, juk jos ne tik skanios, bet ir naudingos mūsų sveikatai ir organizmui.

Kaip pjaustyti svogūną
Kaip pjaustyti svogūną

Visos namų šeimininkės žino: jei reikia pjaustyti svogūną, akių makiažas bus sugadintas. Mat ašarų upeliai netrukus jį nuplaus. Šių ašarų priežastis – svogūne esanti lakioji medžiaga, taip pat vadinama lakrimatoru (lot. lacrima – ašara), kuri dirgina akių gleivinę. Tačiau yra tam tikrų gudrybių, kurios leidžia išvengti svogūninio ašarojimo. Siūlome Jums – 10 būdų, leidžiančių sumažinti lakrimatoro aktyvumą ir, žinoma, išdžiovinti ašarų upelius...

Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui
Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui

Siekdami būti sveiki ir gražūs, dažnai griebiamės brangiausių medikamentų ir priemonių, tačiau nepelnytai pamirštame visai šalia esančią natūraliai pagalbą teikiančias priemones. Tiesiog neįtikėtina, kiek daug gali paprasčiausia citrina. Ji tinka visais gyvenimo atvejais.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Kepenys iškeps tolygiai, jei jas kepsite tik gerai atšildę, nes tik ką ištrauktos iš šaldytuvo jos keps netolygiai.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Krabų lazdelių suktinukai Raugintų kopūstų sriuba Burokėlių salotos Grybų padažas Želė tortas „Vasarėlė“ Folijoje kepta vištiena
Reklama
Prisijunk prie mūsų!