- Pradžia »
- Straipsniai »
- Tai įdomu »
- Menininkas sukūrė indus iš apelsino žievės
Menininkas sukūrė indus iš apelsino žievės
2011-12-22 11:19:56
Izraelyje, žydų ir arabų kaime gimęs arabų kilmės menininkas Wahat-al-Salam mėgsta eksperimentuoti su kasdienybėje sutinkamais daiktais. Pasinaudodamas paprasta lydymo ir džiovinimo technika jis sukūrė indus iš apelsino žievės.
Jaunasis menininkas teigia, kad jo indai ekologiški, greitai yrantys gamtoje, pagaminti iš vietinių žaliavų, pigūs, atsparūs vandeniui ir, svarbiausia, skaniai kvepiantys. Baigęs dizaino studijas, Wahatas nusprendė neiti dirbti į jokią įmonę ir neleisti dienų prie kompiuterio, bet užsiimti rankų darbo dirbiniais.
Dizaineris dabar eksperimentuoja kaip „išversti“ aplesino žievę į kitą pusę ir suteikti savo dirbiniams baltesnę, švelnesnę tekstūrą.

![]() |
- Komentuoti
Panašūs straipsniai

Mes taip pripratome prie majonezo ir kečupo, kad sunkiai įsivaizduojame savo kasdienybę be šių padažų. Salotos, mišrainės, kiaušiniai, žuvis su majonezu; bulvytės, kepsniai, šašlykas, makaronai, picos, mėsainiai su kečupu.

Margučiai buvo dažomi ne dėl grožio, o sdėl simbolinės prasmės suteikimo. Kiekviena spalva turėjo savo reikšmę. Margučiuose vyravo juoda, raudona, žalia, geltona bei ruda spalvos. Juoda spalva simbolizavo žemę motiną ir Žemyną, raudona - vaisingumą, gimimą ir gyvenimą bei deivę gimdytoją Ladą. Žalia spalva - pavasario augaliją, javų daigus, mėlyna - dangų bei vandenį, geltona ir ruda - subrendusių javų derlių.

Artėjant Tarptautinei vaikų gynimo dienai kulinarijos loftas „Čiop Čiop“ siūlo vaikus įsileisti į virtuvę ir leisti jiems įsitraukti į gaminimo procesą. Šią vasarą antrąjį kartą „Skonių stovyklėlę“ vaikams rengiančio „Čiop Čiop“ komanda pastebi, kad gaminant naujomis formomis atsiveria vaikų fantazija.
Jei norite, kad krapai ir petražolės ilgiau išsilaikytų, apšlakstykite juos šaltu vandeniu, įdėkite į celofaninį maišelį, į kurį pripūskite oro ir stipriai užrišę, laikykite šaldytuve.
Rodyti kitą patarimą