Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą

2012-02-25 13:22:59
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą

Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė padeda sugriauti mitus, susijusius su sveika mityba.

Tam tikri produktai, kaip greipfrutai, salierai ar kopūstų sriuba, gali sudeginti riebalus ir sumažinti svorį

Faktas: nėra maisto, deginančio riebalus. Kai kurie produktai turintys tam tikrų medžiagų, trumpam pagreitina Jūsų medžiagų apykaitą (būdą, kuriuo Jūsų kūnas sunaudoja energiją arba kalorijas), bet tai nėra priežastis mažėti svoriui.

Geriausias būdas svoriui sumažinti yra suvartojamų kalorijų mažinimas ir fizinio aktyvumo didinimas.

Jums būtinai reikia maisto papildų riebalų deginimui

97 proc. sėkmės mažinant svorį užtikrina intensyvios treniruotės ir tinkama mityba. Kas nesportuoja ir valgo greitai paruošiamą, nevisavertį maistą, bėga ieškoti „trumpiausio kelio" riebalams sudeginti — tablečių arba kokių nors miltelių.

„Pažangūs žmonės niekada nenori nieko lengvo, jie nori geriausio, — dalinasi išmintimi Brian Tracy iš „Maximum Achievement". — Nėra prasmės nerti į sudėtingą papildų pasaulį, tikintis rasti lengviausią kelią".

Atsikratyti riebalų galima greitai ir lengvai

Nuolatinis, ilgalaikis riebalų deginimas niekada nėra lengvas. Šis procesas reikalauja pastangų ir griežtos disciplinos. Bet kuris, sakantis, kad rado lengvą kelią suliesėti — meluoja. Siekimas turėti liesą ir raumeningą kūną reikalauja dviejų dalykų:

1. Turite būti pasiruošę sunkiai dirbti.
2. Privalote būti kantrūs.

Lengvi keliai veda į pralaimėjimą. 

Galite tikėti viskuo, ką skaitote spaudoje

Dauguma žmonių patiki beveik viskuo, jei tai išspausdina gerą reputaciją turintis leidėjas. Jūs galbūt pastebėjote, kad daug straipsnių yra apie naujausius, geriausius papildus. Tai nieko daugiau, kaip tik paslėpta reklama. Galvokite skaitydami! Viskam užduokite klausimus. Pasikliaukite sveiku protu. Saugokitės slaptų motyvų. Nors parašyta juodu ant balto, dar nereiškia, kad tai — absoliuti tiesa. O gal viskas skamba pernelyg gerai, kad būtų teisybė?

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Išvirkime skanią sriubą!
Išvirkime skanią sriubą!

Dabar susiformavęs sriubos supratimas atsirado XVIII amžiuje. Iki tol buvo valgomos tirštos sriubos, tepamos ant duonos, vėliau, maždaug tuo metu, atsiradus šaukštui, pradėjo populiarėti ir kiek skystesnės sriubos. Kas gali būti maloniau šaltą žiemos vakarą už dubenėlį šiltos ir skanios sriubos? Tikriausiai nei viena iš mūsų neatsisakytų šio malonumo. O kad sriubą išvirtume kuo skanesnę, pasidalinsime su Jumis keletu patarimų.

Mažos gudrybės
Mažos gudrybės

Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.

Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.

Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.

Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?
Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?

Gamtoje galima rasti daugiau nei 200 pupelių rūšių. Yra baltosios ir raudonosios, juodosios ir purpurinės, o taip pat egzistuoja ir dekoratyvinės pupelės. Populiariausia ir labiausiai paplitusi rūšis yra raudonosios rūšies pupelės, vadinamosios Kidni. Pupeles daug kas mėgsta, juk jos ne tik skanios, bet ir naudingos mūsų sveikatai ir organizmui.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Jei agurkai kartoki, nulupkite juos ir palaikykite piene įbėrę šiek tiek cukraus.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtų bulvių cepelinai su mėsa Troškintos kiaulienos kepenėlės Purūs keksiukai Grybų padažas Burokėlių salotos Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!