Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą

2012-02-25 13:22:59
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą

Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė padeda sugriauti mitus, susijusius su sveika mityba.

Tam tikri produktai, kaip greipfrutai, salierai ar kopūstų sriuba, gali sudeginti riebalus ir sumažinti svorį

Faktas: nėra maisto, deginančio riebalus. Kai kurie produktai turintys tam tikrų medžiagų, trumpam pagreitina Jūsų medžiagų apykaitą (būdą, kuriuo Jūsų kūnas sunaudoja energiją arba kalorijas), bet tai nėra priežastis mažėti svoriui.

Geriausias būdas svoriui sumažinti yra suvartojamų kalorijų mažinimas ir fizinio aktyvumo didinimas.

Jums būtinai reikia maisto papildų riebalų deginimui

97 proc. sėkmės mažinant svorį užtikrina intensyvios treniruotės ir tinkama mityba. Kas nesportuoja ir valgo greitai paruošiamą, nevisavertį maistą, bėga ieškoti „trumpiausio kelio" riebalams sudeginti — tablečių arba kokių nors miltelių.

„Pažangūs žmonės niekada nenori nieko lengvo, jie nori geriausio, — dalinasi išmintimi Brian Tracy iš „Maximum Achievement". — Nėra prasmės nerti į sudėtingą papildų pasaulį, tikintis rasti lengviausią kelią".

Atsikratyti riebalų galima greitai ir lengvai

Nuolatinis, ilgalaikis riebalų deginimas niekada nėra lengvas. Šis procesas reikalauja pastangų ir griežtos disciplinos. Bet kuris, sakantis, kad rado lengvą kelią suliesėti — meluoja. Siekimas turėti liesą ir raumeningą kūną reikalauja dviejų dalykų:

1. Turite būti pasiruošę sunkiai dirbti.
2. Privalote būti kantrūs.

Lengvi keliai veda į pralaimėjimą. 

Galite tikėti viskuo, ką skaitote spaudoje

Dauguma žmonių patiki beveik viskuo, jei tai išspausdina gerą reputaciją turintis leidėjas. Jūs galbūt pastebėjote, kad daug straipsnių yra apie naujausius, geriausius papildus. Tai nieko daugiau, kaip tik paslėpta reklama. Galvokite skaitydami! Viskam užduokite klausimus. Pasikliaukite sveiku protu. Saugokitės slaptų motyvų. Nors parašyta juodu ant balto, dar nereiškia, kad tai — absoliuti tiesa. O gal viskas skamba pernelyg gerai, kad būtų teisybė?

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Išvirkime skanią sriubą!
Išvirkime skanią sriubą!

Dabar susiformavęs sriubos supratimas atsirado XVIII amžiuje. Iki tol buvo valgomos tirštos sriubos, tepamos ant duonos, vėliau, maždaug tuo metu, atsiradus šaukštui, pradėjo populiarėti ir kiek skystesnės sriubos. Kas gali būti maloniau šaltą žiemos vakarą už dubenėlį šiltos ir skanios sriubos? Tikriausiai nei viena iš mūsų neatsisakytų šio malonumo. O kad sriubą išvirtume kuo skanesnę, pasidalinsime su Jumis keletu patarimų.

Kaip pjaustyti svogūną
Kaip pjaustyti svogūną

Visos namų šeimininkės žino: jei reikia pjaustyti svogūną, akių makiažas bus sugadintas. Mat ašarų upeliai netrukus jį nuplaus. Šių ašarų priežastis – svogūne esanti lakioji medžiaga, taip pat vadinama lakrimatoru (lot. lacrima – ašara), kuri dirgina akių gleivinę. Tačiau yra tam tikrų gudrybių, kurios leidžia išvengti svogūninio ašarojimo. Siūlome Jums – 10 būdų, leidžiančių sumažinti lakrimatoro aktyvumą ir, žinoma, išdžiovinti ašarų upelius...

Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?
Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?

Sušilus orams, vis dažniau skubame į gamtą, keliones. Kiekvieną kartą prisidedame pilnus krepšius maisto. Deja, kuo karštesnė diena, tuo greičiau genda maisto produktai.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Pyragėliai ir spurgos sugers mažiau riebalų, jei į tešlą įpilsite šaukštą spirito.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vermutas su toniku Želė tortas „Vasarėlė“ Virtos “gėlytės” Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate Trešnių trauktinė Pievagrybių padažas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!