Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Naminių makaronų ruošimo principai

2012-07-30 12:54:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Naminių makaronų ruošimo principai

Pagrindiniai naminių makaronų gaminimo principai:

 

M i l t a i.  Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu.


K i a u š i n i a i. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

 

T e š l a. Dviem porcijoms dėkite porą šaukštų miltų, suformuokite šulinį ir į jį įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą aliejaus (jo dėka makaronai nesulips). Pradėkite minkyti tešlą ir minkymo eigoje įdėkite dar porą šaukštų miltų. Tešla turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Iškočiokite tešlą kuo ploniau.


P j a u s t y m a s. Perlenkite makaronus į kelias dalis ir pjaustykite ant lentelės, naudokite makaronų darymo mašinėlę arba suteikite savo makaronams įdomiausias formas.


V i r i m a s. Virkite makaronus labai sūriame, jūros sūrumo vandenyje apie 4 min (jei makaronai ploni).

Paruošti naminius makaronus paprasčiau nei jūs manote! Artimiausias kursas kur makaronus ir jų padažą galėsite gaminti su profesionaliu šefu Ronaldu Nagrockiu – 2012.08.02, užsiregistruokite: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-27.
 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą
Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą

Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė padeda sugriauti mitus, susijusius su sveika mityba.

Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui
Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui

Siekdami būti sveiki ir gražūs, dažnai griebiamės brangiausių medikamentų ir priemonių, tačiau nepelnytai pamirštame visai šalia esančią natūraliai pagalbą teikiančias priemones. Tiesiog neįtikėtina, kiek daug gali paprasčiausia citrina. Ji tinka visais gyvenimo atvejais.

Kulinarijos ir restoranų terminai
Kulinarijos ir restoranų terminai

Tikriausiai ne kartą kilo noras apsilankyti įdomiame restorane ypatinga proga, bet greitai nuvojote mintį šalin ir patraukėte į piceriją. Jei nežinote meniu terminologijos, nesijauskite nepatogiai. Skubame Jums į pagalbą! Pateikiame kulinarijos ir restoranų terminų žodyną.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Nepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Želė tortas „Vasarėlė“ Žemaičių blynai su faršu Keksiukai su spanguolėmis Pievagrybių padažas Trešnių trauktinė
Reklama
Prisijunk prie mūsų!