Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Naudingasis imbieras

2011-01-20 13:33:35
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Naudingasis imbieras

Imbieras yra kilęs iš Pietų Azijos, džiovintu pavidalu pasiekė Viduržemio jūros regioną ir viduramžių laikais tapo vienu populiariausiu prieskonių Europoje. Jau prieš 5000 metų imbieras buvo rekomenduojamas peršalus, karščiuojant. Kinų jūrininkai kramtydavo imbierą arba dėdavo jo į maistą kaip priemonę nuo jūros ligos. Graikai dievino imbierą dėl jo savybės pagerinti virškinimą.

Imbieras naudojamas turbūt visose pasaulio virtuvėse. Indijoje gaminama net kelios rūšys miltų su džiovintu imbieru. Jis yra daugelio prieskonių mišinių ingredientas. Imbierą deda į sausainius, keksus, meduolius, sriubas (ypač į sriubas su bulvėmis ir pupelėmis arba žirniais), su juo ir iš jo ruošia karštus ir šaltus gėrimus, deda į ryžių ir daržovių patiekalus. Gaminant tradiciškus japoniškus žalios žuvies patiekalus, pavyzdžiui, suši, imbieras yra nepamainomas priedas ne vien dėl skoninių savybių, bet ir dėl to, kad naikina galimai žuvyje esančius parazitus.

Imbieras yra turtingas vitaminais C, B1, B2, A, jame daug magnio, fosforo, kalcio, taip pat aptinkama geležies, kalio, natrio ir cinko. Jei jaučiate sunkumą skrandyje, viso kūno vangumą, nuolat pavargstate ir susierzinate, jei jūsų akys prarado spindesį, oda išbalusi, netekote apetito, o iš burnos sklinda blogas kvapas, galima su pilna atsakomybe spręsti, kad jūsų organizme yra labai daug neteisingo virškinimo atliekų, t.y. šlakų ir toksinų.

Nors imbieras - tikrai stebuklingas vaistas, tačiau nereikia persistengti, tarytum kuo daugiau naudosime imbiero, tuo sveikesni būsime. Tik teisingai naudodami prieskonius maistą pagardinsime, o gydymas taps tikrai efektyvus. Dideli imbiero kiekiai netinkami tiems, kas turi skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opų, taip pat odos uždegimų, atvirų kraujuojančių žaizdų. Besilaukiančios moterys imbiero turėtų naudoti atsargiai, gerokai sumažintomis dozėmis.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Spanguolės
Spanguolės

Spanguolės turi kraują stabdomųjų, uždegimus malšinamųjų ir kitų savybių. Jų sultys labai tinka ligonių troškulį malšinti, tonizuoja organizmą, didina darbingumą, gerina apetitą ir virškinimą, padeda sumažėjus skrandžio rūgštingumui, sergant hipertonija, taip pat stimuliuoja kasos sekreciją.

Ką reikia žinoti apie daržovių apdorojimą...
Ką reikia žinoti apie daržovių apdorojimą...

Maždaug 70 proc. vitaminų žūva, kai daržovės verdamo labai sūriame vandenyje. Todėl geriau sūdykite prieš pat baigiant virti.
Nevirkite ir nešutinkite daržovių kelias valandas ir nepripilkite į puodą vandens daugiau negu reikia. Puodą sandariai uždenkite dangčių, tada deguonis išsiskirs su garais ir vitaminai nesioksiduos. Jeigu nesilaikysite šios taisyklės, pavyzdžiui, troškinamuose kopūstuose liks tik apie 30 proc. vitamino C, o bulvių košė...

Ko nežinojote apie kavą: populiaraus gėrimo paslaptys
Ko nežinojote apie kavą: populiaraus gėrimo paslaptys

Kur augina pačią skaniausią kavą? Kuo arabika skiriasi nuo robustos? Kiek laiko kavos pupelės išlaiko savo aromatingumą? Atsakysime į visus klausimus, tad pradėkime nuo pradžių...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Žiediniai kopūstai bus skanesni, jei juos virsite arba troškinsite piene.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Krevetės grietinėlės padaže Salotos su lašiša Čenakai Naminė pica Įdaryti makaronų vamzdeliai Grybų padažas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!