Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Putojančio vyno pateikimas

2012-12-05 15:13:05
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Putojančio vyno pateikimas

Putojantis vynas savo kelią taip pat pradėjo nuo išrinktųjų stalo. Kadangi juos pagaminti sudėtingiau nei vynus, ilgą laiką putojantis vynas buvo laikomas retu ir itin ekstravagantišku gėrimu. Tobulėjant technologijoms putojantis vynas tapo madingas ir prieinamas ne tik aukštuomenei. Nepasikeitė tik žmonių pastangos gaminant šį taurųjį gėrimą. Patirtis, kruopštumas ir meilė vis dar reikalingos gamintojų savybės.

Putojantys vynai nuo įprastinių vynų skiriasi ne tik žaismingu putojimu, bet ir subtilesniu skoniu, didesniu rūgštingumu, žemesne alkoholio koncentracija, todėl šis gėrimas – pats tinkamiausias maisto palydovas, nekalbant apie šventes! Jokia didesnė ar prasmingesnė šventė nepraeina be iššauto elegantiško kamščio skrydžio ir per butelio viršų besiveržiančių putojančių burbuliukų. Tegul putojantis vynas lydi ir gražiausias Jūsų gyvenimo akimirkas! Kad jų niekas nesugadintų ir jos būtų idealios, pateikiame kelis patarimus:

Prieš atkemšant putojančio vyno butelį, jį reikia pakreipti 45 º kampu. Kamštis stipriai laikomas tol, kol neatitraukiamas nuo butelio, t. y. kol dar juntamas spaudimas.

Putojantį vyną geriausiai patiekti nuo +6 iki +8 ºC temperatūros – jis neturi būti šaltas kaip ledas, bet ir negali būti pernelyg šiltas.

Butelį ant stalo geriausiai laikyti kibirėlyje su ledukais.

Ledo gabaliukų negalima dėti į putojančio vyno taurę.

Jei norite, kad pilant atšaldytą putojantį vyną į taures jis kuo mažiau šiltų nuo delno, butelį laikykite ne visa sauja, o atsargiai iš apačios. Taip, kad gulėtų ant keturių išskėstų pirštų ir būtų prilaikomas nykščiu dugno įdubime.

Jei mėgaudamiesi vynu taurę laikysite už koto apatinės dalies, gėrimas ne taip greitai sušils ir stiklas skambės ilgai kaip niekada.

Putojantiems vynams pilstyti naudojamos aukštos siauros taurės, vadinamųjų fleitos ar tulpės formų.

Jei ragauti ruošiamas ypač ilgai brandintas sausas šampanas, jo ypatybes geriausiai atskleis šiek tiek platesnės, bet ne žemesnę „galvą“ turinčios taurės.

Muskatiniams ar kitokiems saldiems putojantiems vynams ragauti labiausiai tinkamos žemą, tačiau labai plačią „galvą“ turinčios taurės.

Šampanui geriausiai tinka krištolinės taurės.

Pripilama 3/4 taurių tūrio. Jos vėl nepildomos tol, kol gėrimas visiškai neišgeriamas.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?
Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

Vasara – puikus metas, kurio laukia visi šviežių vaisių, uogų ir daržovių mėgėjai. Tad, išvydus ant prekystalio iš toli šviečiančias uogas ar raudonskruosčius obuoliukus, noras pradėti maitintis sveikiau kyla natūraliai ir kai toks didelis skanumynų pasirinkimas aplink, tai atrodo visai įgyvendinamas tikslas. „Dažnai norėdami sveikiau maitintis žmonės pasirenka techniką, kuri tai padėtų padaryti, tarsi užtvirtintų pasiryžimą. Šiuo metu matoma ...

Spanguolės
Spanguolės

Spanguolės turi kraują stabdomųjų, uždegimus malšinamųjų ir kitų savybių. Jų sultys labai tinka ligonių troškulį malšinti, tonizuoja organizmą, didina darbingumą, gerina apetitą ir virškinimą, padeda sumažėjus skrandžio rūgštingumui, sergant hipertonija, taip pat stimuliuoja kasos sekreciją.

Kulinarija - hobis nešantis ir džiaugsmą, ir pelną
Kulinarija - hobis nešantis ir džiaugsmą, ir pelną

Daliai žmonių maisto ruoša - ne tik kasdienė prievolė, norint pasisotinti, bet ir malonus laisvalaikis, būdas atsipalaiduoti bei išlaisvinti kūrybinę energiją. Jūs taip pat negalite gyventi be virtuvę užliejančių aromatų, išskirtinių skonių paieškų ir susižavėjimo kupinų valgytojų padėkų? Atsiduokite kulinarinei aistrai ir paverskite savo hobį pelną nešančiu darbu.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Verdant kiaušiniai nesutrūks, jei į verdantį vandenį įdėsite metalinį šaukštą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Dešrelės su bulvėmis Įdaryti makaronų vamzdeliai Pekino kopūstų salotos Pievagrybių padažas Čenakai Šviežių kopūstų sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!