Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Šaldiklis ar šaldymo dėžė – ką rinktis?

2017-09-05 17:16:51
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Šaldiklis ar šaldymo dėžė – ką rinktis?

Nusprendus pasirūpinti įrenginiu, kurio pagalba būtų galima greitai užšaldyti reikalingus produktus, dažniausiai dėmesį patraukia šaldikliai ir šaldymo dėžės. Nors abu atlieka tą pačią funkciją, šie prietaisai šiek tiek skiriasi kitomis specifikacijomis, padėsiančiomis apsispręsti, kuris iš jų turėtų atsirasti Jūsų namuose. Ką vertėtų apie juos žinoti?

Tuomet, kai Jūsų prioritetas yra žema kaina, vertėtų susipažinti su šaldymo dėžių asortimentu, kadangi šie įrenginiai yra šiek tiek pigesni. Pasirinkus tokį variantą, pavyks sutaupyti ir energijos sąnaudų, kadangi lyginant su šaldikliais, šaldymo dėžėms reikia mažiau elektros. Vis dėlto, šiuo atveju vertėtų atkreipti dėmesį ir į energijos klasę: pasirinkus šiuo metu patį taupiausią A+++ klasės šaldiklį, taip pat galima maksimaliai sumažinti elektros energijos išteklius – toks variantas bus gerokai ekonomiškesnis, nei, pavyzdžiui, A klasės šaldymo dėžė.

Galimybė ilgiau išlaikyti šaltį tuomet, kai dingsta elektra – dar vienas šaldymo dėžių pranašumas. Tai ypač aktualu tais atvejais, kai šaldymo įrenginyje planuojate laikyti pakankamai greit gendančius maisto produktus, kadangi dingus elektrai, šaldiklyje jie atitirps kur kas greičiau.

Pasirinkimas šiuo atveju priklauso ir nuo vietos, kurioje planuojate laikyti šaldymo įrangą. Tuomet, kai erdvės yra šiek tiek mažiau ar norisi jos pataupyti, dažniau pasirenkami šaldikliai, kadangi jie gali užimti mažesnę grindų dalį. Pasirinkus aukštesnį, tačiau siauresnį, kitaip tariant – vertikalų šaldiklį, pavyks sutalpinti pageidaujamą kiekį produktų paliekant kur kas daugiau vietos kitiems reikalingiems įrenginiams. Gausus skirtingų dydžių šaldiklių ir šaldymo dėžių pasirinkimas siūlomas Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje, tad priklausomai nuo patalpos dydžio, galima išsirinkti tinkamiausią variantą.

Svarstant, ar vertėtų rinktis šaldymo dėžę ar šaldiklį, svarbu apgalvoti tai, kokie produktai ir kokiais kiekiais šiame įrenginyje bus šaldomi. Tuomet, kai norėsis patogiai juos surūšiuoti, įdėti ar išimti, labiau tiks šaldiklis su stalčiais, tačiau jeigu planuojate laikyti nestandartinio dydžio pakuotes, tai bus kur kas paprasčiau padaryti naudojant šaldymo dėžę. Šiuo atveju svarbu atkreipti dėmesį ir siūlomą gaminio talpą – nuo šio parametro priklausys, kiek produktų apskritai galėsite laikyti pasirinktame įrenginyje.

Tiek šaldikliai, tiek ir šaldymo dėžės turi pakankamai daug privalumų, tad apsisprendimas priklausys tik nuo Jūsų asmeninių poreikių. Vis dėlto, vertėtų nepamiršti atkreipti dėmesio ir į kitas šių įrenginių charakteristikas – tinkamas montavimo būdas, tylus ir ilgaamžiškas veikimas, patogios šaldiklio atitirpinimo sistemos ir kitos papildomos funkcijos taip pat turės įtakos Jūsų naudojimosi kokybei.

Platų buitinės technikos bei šaldiklių asortimentą rasite internetinėje pigu.lt parduotuvėje.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Japonų šitake grybai
Japonų šitake grybai

Šitake grybą Japonijoje maistui ir ligoms gydyti vartoja daugiau nei 2000 metų. Senovės Japonijoje jis buvo toks brangus, kad juo mėgautis galėjo tik valdovai ir jiems artimiausi žmonės. Ant medžių kamienų augantį grybą dar vadina miegančiojo Budos grybu. Iš Japonijos Šitake paplito į Kiniją ir Korėją, Tolimuosius Rytus ir iš ten po visą pasaulį. Gurmanams tai išskirtinis delikatesas.

Maisto pasirinkimas: tausojame sveikatą ir aplinką
Maisto pasirinkimas: tausojame sveikatą ir aplinką

Dar visai neseniai gaminant pietus nesijaudinome, ką dedame į lėkštę. Tačiau prasidėjusi maisto pramonės revoliucija įnešė į mūsų kasdienį racioną nemažai naujovių: maisto priedais papildytus produktus, pakuotes, kuriose maistas negenda ištisus metus, pusfabrikačius, greitą maistą ir t.t. Nors galva sukasi nuo maisto gausos ir produktų pasirinkimo, visgi dabar kaip niekada esame susirūpinę tuo, ką dedame į burną.

Pieno pakaitalai
Pieno pakaitalai

Europoje pieno pakaitalai labai populiarūs, o Lietuvoje jie po truputėlį tik atsiranda, todėl dar yra savotiška „neatrasta žemė“. Pieno pakaitalai – tai įvairių riešutų, javų bei sojos gėrimai. Pavadinimas „pieno pakaitalai“ atspindi ne tik vartojimą, bet ir produkto sudėtį. Šiuose gėrimuose yra daug baltymų, mineralų ir vitaminų.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Gražų baltą glajų kepiniams puošti pasigaminsite,jei cukrų suksite ne su vandeniu, o su pienu ir keletu lašų citrinos sulčių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Purūs blyneliai Miltiniai blynai Mieliniai čeburėkai Sūrio padažas makaronams Virtos “gėlytės”
Reklama
Prisijunk prie mūsų!