Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Šaldiklis ar šaldymo dėžė – ką rinktis?

2017-09-05 17:16:51
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Šaldiklis ar šaldymo dėžė – ką rinktis?

Nusprendus pasirūpinti įrenginiu, kurio pagalba būtų galima greitai užšaldyti reikalingus produktus, dažniausiai dėmesį patraukia šaldikliai ir šaldymo dėžės. Nors abu atlieka tą pačią funkciją, šie prietaisai šiek tiek skiriasi kitomis specifikacijomis, padėsiančiomis apsispręsti, kuris iš jų turėtų atsirasti Jūsų namuose. Ką vertėtų apie juos žinoti?

Tuomet, kai Jūsų prioritetas yra žema kaina, vertėtų susipažinti su šaldymo dėžių asortimentu, kadangi šie įrenginiai yra šiek tiek pigesni. Pasirinkus tokį variantą, pavyks sutaupyti ir energijos sąnaudų, kadangi lyginant su šaldikliais, šaldymo dėžėms reikia mažiau elektros. Vis dėlto, šiuo atveju vertėtų atkreipti dėmesį ir į energijos klasę: pasirinkus šiuo metu patį taupiausią A+++ klasės šaldiklį, taip pat galima maksimaliai sumažinti elektros energijos išteklius – toks variantas bus gerokai ekonomiškesnis, nei, pavyzdžiui, A klasės šaldymo dėžė.

Galimybė ilgiau išlaikyti šaltį tuomet, kai dingsta elektra – dar vienas šaldymo dėžių pranašumas. Tai ypač aktualu tais atvejais, kai šaldymo įrenginyje planuojate laikyti pakankamai greit gendančius maisto produktus, kadangi dingus elektrai, šaldiklyje jie atitirps kur kas greičiau.

Pasirinkimas šiuo atveju priklauso ir nuo vietos, kurioje planuojate laikyti šaldymo įrangą. Tuomet, kai erdvės yra šiek tiek mažiau ar norisi jos pataupyti, dažniau pasirenkami šaldikliai, kadangi jie gali užimti mažesnę grindų dalį. Pasirinkus aukštesnį, tačiau siauresnį, kitaip tariant – vertikalų šaldiklį, pavyks sutalpinti pageidaujamą kiekį produktų paliekant kur kas daugiau vietos kitiems reikalingiems įrenginiams. Gausus skirtingų dydžių šaldiklių ir šaldymo dėžių pasirinkimas siūlomas Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje, tad priklausomai nuo patalpos dydžio, galima išsirinkti tinkamiausią variantą.

Svarstant, ar vertėtų rinktis šaldymo dėžę ar šaldiklį, svarbu apgalvoti tai, kokie produktai ir kokiais kiekiais šiame įrenginyje bus šaldomi. Tuomet, kai norėsis patogiai juos surūšiuoti, įdėti ar išimti, labiau tiks šaldiklis su stalčiais, tačiau jeigu planuojate laikyti nestandartinio dydžio pakuotes, tai bus kur kas paprasčiau padaryti naudojant šaldymo dėžę. Šiuo atveju svarbu atkreipti dėmesį ir siūlomą gaminio talpą – nuo šio parametro priklausys, kiek produktų apskritai galėsite laikyti pasirinktame įrenginyje.

Tiek šaldikliai, tiek ir šaldymo dėžės turi pakankamai daug privalumų, tad apsisprendimas priklausys tik nuo Jūsų asmeninių poreikių. Vis dėlto, vertėtų nepamiršti atkreipti dėmesio ir į kitas šių įrenginių charakteristikas – tinkamas montavimo būdas, tylus ir ilgaamžiškas veikimas, patogios šaldiklio atitirpinimo sistemos ir kitos papildomos funkcijos taip pat turės įtakos Jūsų naudojimosi kokybei.

Platų buitinės technikos bei šaldiklių asortimentą rasite internetinėje pigu.lt parduotuvėje.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Maisto kalendorius. Vasaris
Maisto kalendorius. Vasaris

Vasario 1 diena: Kepto Aliaskos deserto

PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?

Indaplovė nėra tas įrenginių tipas, be kurių sunku įsivaizduoti gyvenimą. Nes juk kur kas reikalingesni yra šaldytuvas ar skalbimo mašina. Tačiau nepaisant to, indaplovės sparčiai kyla prioritetinių buitinės technikos įrenginių sąrašuose ir tampa vis populiaresniu namų gyventoju. Ar tai turėtų stebinti? Tikriausiai ne, nes investavimas į šio tipo įrenginį leidžia išnaudoti laiką kur kas maloniau nei stovint prie purvinų indų kriauklės. Tačiau ...

Sojos – vertingas gyvulinių baltymų ir riebalų pakaitalas
Sojos – vertingas gyvulinių baltymų ir riebalų pakaitalas

Sojų pupelės – vienas iš maistingiausių ir universaliausių augalinių produktų. Pietryčių Azijos šalyse jos auginamos jau daugiau kaip 7000 metų, Europoje sojos pradėtos auginti tik XVIII a. pabaigoje. Sojose yra daugiau baltymų ir geležies negu tokio pat kiekio jautienoje, daugiau kalcio negu piene, daugiau lecitino negu kiaušiniuose bei daug vertingų aminorūgščių: cistino, lizino, arginino, triptofano, metionino ir kitų. Taip pat sojose daug ...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Pyragas bus puresnis, jei prieš kišdamos į orkaitę, paliksite jį pastovėti ir pakilti 15 -20 min.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Avienos troškinys Virtos “gėlytės” Žemaičių blynai su faršu GRIETINĖLĖJE TROŠKINTA LYDEKA Salotos su lašiša Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!