- Pradžia »
- Straipsniai »
- Tai įdomu »
- Špinatai
Špinatai
2011-05-24 11:38:27
Špinatai - labai maistinga daržovė, joje rasite riebalų, augalinių baltymų, angliavandenių, chlorofilo bei mineralinių druskų. Taip pat netrūksta ir vitaminų: A, B1, B2, B6, C, PP, P, E, D2, K. Beje, visi šie vitaminai išlieka ir termiškai apdorojant špinatus. Špinatuose gausu kalio, magnio, lengvai pasisavinamų geležies ir jodo druskų.
- Komentuoti
Panašūs straipsniai

Jau neblogai žinome, kad yra juodoji, raudonoji, žalioji, mūsų liaudiškosios ramunėlių, čiobrelių, melisų, kmynų ir kitos arbatos. Baltoji arbata - daug kam dar yra naujiena. Tai - subtilus, elegantiškas gėrimas. Ji reikalauja išskirtinio dėmesio tiek ją ruošiant, tiek skanaujant.

Arbūzas – tai didelis naudingų medžiagų lobynas. Jo minkštimas – puikus ląstelienos šaltinis organizmui. Ji ne tik padeda sureguliuoti virškinimą, tačiau yra puiki priemonė skrandžio negalavimams malšinti, nes neutralizuoja rūgščių perteklių. Dėl minkštime esančių švelnių maistinių skaidulų arbūzas sumažina cholesterino kiekį.

Tai Jus tikrai sužavės! Teptuku galima sukurti ir trimatį vaizdą! Ar norėtumėte pavalgyti iš tokios lėkštės, kurioje plaukioja gražiausios žuvys? Kaip tai atrodo vizualiai sužinosite pažiūrėję video! :)
Salotoms ir mišrainėms majonezą galite pakeisti grietine, sumaišyta su kietai virto kiaušinio tryniu ir šaukšteliu garstyčių.
Rodyti kitą patarimą