Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Sūriai

2011-05-25 16:01:59
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Sūriai

Pica, makaronai, fondiu ar lazanija - tai patiekalai, kuriuos gamindami nepamirštame ir sūrio. Visur jo reikia vis kito...

Koks kam tinka

Picai naudokite Mocarelą. Šis sūris labai gerai lydosi. Kad ir kiek laiko jis praleis orkaitėje, nevirs kieta pluta. Primename, kad mocarelos sūrį būtinai reikia laikyti skystyje ir ne ilgiau kaip dvi dienas.

Spagečius, kaneloni ir kitus makaronų patiekalus Italijoje priimta barstyti Parmezano sūriu. Šis sūris, kitaip nei Mocarela, gali būti laikomas išties ilgai.

Kai draugus susiruošite pasikvieti tikram šveicariškam fondiu, įsigykite Griujerio sūrio. Šis kietasis sūris yra vaisių ir riešutų skonio. Taip pat fondiu tinka ir Ementalio sūris su didelėmis skylėmis.

Sūrio lėkštė


Jeigu norite svečiams pasiūlyti sūrio lėkštę, joje turėtų būti 4-7 skirtingų rūšių sūriai. Juos reikėtų sudėlioti ratu pagal laikrodžio rodyklę, pradedant nuo švelniausio iki intensyviausio skonio sūrių.

Prie sūrių galima patiekti obuolių, kriaušių ir figų, tik ne citrusinių vaisių, kurių skonis “permuš” sūrį. Patiekite ir juodos duonos. Taip pat tinka migdolai, graikiniai riešutai bei džiovinti vaisiai.

Sūris su kirmėlėmis

“Casu Marzu” - ypatinga Sardinijoje (Italija) gaminamo sūrio, kuriame yra musių lervų, rūšis. Sūrio pavadinimas išvertus reiškia “supuvęs sūris”, žmonės jį dar vadina “sukirmijusiu”. “Casu Marzu” nokinamas ilgiau nei įprasta fermentuojant sūrius - taip pasiekiama puvimo stadija. Paprastai šio sūrio negalima nusipirkti net Italijoje, nes šis delikatesas, kuriame knibžda lervų, gali šokiruoti net didžiausią gurmaną.

Sūris iš briedžių pieno

Pats brangiausias sūris gaminamas Švedijoje iš briedžių pieno. Pamelžti laukinius žvėris ypatingai sunki užduotis, todėl šio sūrio kilogramo kaina gali siekti iki tūkstančio eurų.

Girtas sūris

Tru dju kriu yra “girčiausias” sūris. Jį gaminant yra “plaunamas” vyne arba šampane. O vėliau tris savaites dar ir degtinėje, kol sūris bręsta.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Sojos – vertingas gyvulinių baltymų ir riebalų pakaitalas
Sojos – vertingas gyvulinių baltymų ir riebalų pakaitalas

Sojų pupelės – vienas iš maistingiausių ir universaliausių augalinių produktų. Pietryčių Azijos šalyse jos auginamos jau daugiau kaip 7000 metų, Europoje sojos pradėtos auginti tik XVIII a. pabaigoje. Sojose yra daugiau baltymų ir geležies negu tokio pat kiekio jautienoje, daugiau kalcio negu piene, daugiau lecitino negu kiaušiniuose bei daug vertingų aminorūgščių: cistino, lizino, arginino, triptofano, metionino ir kitų. Taip pat sojose daug ...

Vaisiai mažylių mityboje
Vaisiai mažylių mityboje

Daugelis mamyčių nori palepinti savo vaikutį saldžiais vaisiais ir taip sustiprinti jo sveikatą. Kaip ir kada juos įtraukti į racioną?

Maisto gaminimas vaikams atveria fantaziją
Maisto gaminimas vaikams atveria fantaziją

Artėjant Tarptautinei vaikų gynimo dienai kulinarijos loftas „Čiop Čiop“ siūlo vaikus įsileisti į virtuvę ir leisti jiems įsitraukti į gaminimo procesą. Šią vasarą antrąjį kartą „Skonių stovyklėlę“ vaikams rengiančio „Čiop Čiop“ komanda pastebi, kad gaminant naujomis formomis atsiveria vaikų fantazija.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Jei gaištate daug laiko virtuvėje, valydama bei pjaustydama daržoves lentutę bei indus dėkite ne tiesiai ant stalo, o ant laikraščio. Baigusi darbą sutaupysite laiko, išvengdama stalo valymo – jums tereiks išmesti nešvarų laikraštį. Beje, tai puikus būdas atsikratyti senų laikraščių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminiai kotletai Silkė su cinamonu Grybų padažas BULGARIŠKI ŠALTIBARŠČIAI Troškintos kiaulienos kepenėlės Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!