Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Sūriai

2011-05-25 16:01:59
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Sūriai

Pica, makaronai, fondiu ar lazanija - tai patiekalai, kuriuos gamindami nepamirštame ir sūrio. Visur jo reikia vis kito...

Koks kam tinka

Picai naudokite Mocarelą. Šis sūris labai gerai lydosi. Kad ir kiek laiko jis praleis orkaitėje, nevirs kieta pluta. Primename, kad mocarelos sūrį būtinai reikia laikyti skystyje ir ne ilgiau kaip dvi dienas.

Spagečius, kaneloni ir kitus makaronų patiekalus Italijoje priimta barstyti Parmezano sūriu. Šis sūris, kitaip nei Mocarela, gali būti laikomas išties ilgai.

Kai draugus susiruošite pasikvieti tikram šveicariškam fondiu, įsigykite Griujerio sūrio. Šis kietasis sūris yra vaisių ir riešutų skonio. Taip pat fondiu tinka ir Ementalio sūris su didelėmis skylėmis.

Sūrio lėkštė


Jeigu norite svečiams pasiūlyti sūrio lėkštę, joje turėtų būti 4-7 skirtingų rūšių sūriai. Juos reikėtų sudėlioti ratu pagal laikrodžio rodyklę, pradedant nuo švelniausio iki intensyviausio skonio sūrių.

Prie sūrių galima patiekti obuolių, kriaušių ir figų, tik ne citrusinių vaisių, kurių skonis “permuš” sūrį. Patiekite ir juodos duonos. Taip pat tinka migdolai, graikiniai riešutai bei džiovinti vaisiai.

Sūris su kirmėlėmis

“Casu Marzu” - ypatinga Sardinijoje (Italija) gaminamo sūrio, kuriame yra musių lervų, rūšis. Sūrio pavadinimas išvertus reiškia “supuvęs sūris”, žmonės jį dar vadina “sukirmijusiu”. “Casu Marzu” nokinamas ilgiau nei įprasta fermentuojant sūrius - taip pasiekiama puvimo stadija. Paprastai šio sūrio negalima nusipirkti net Italijoje, nes šis delikatesas, kuriame knibžda lervų, gali šokiruoti net didžiausią gurmaną.

Sūris iš briedžių pieno

Pats brangiausias sūris gaminamas Švedijoje iš briedžių pieno. Pamelžti laukinius žvėris ypatingai sunki užduotis, todėl šio sūrio kilogramo kaina gali siekti iki tūkstančio eurų.

Girtas sūris

Tru dju kriu yra “girčiausias” sūris. Jį gaminant yra “plaunamas” vyne arba šampane. O vėliau tris savaites dar ir degtinėje, kol sūris bręsta.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Skanūs nagai??!
Skanūs nagai??!

Japonai pasižymi išradingumu visose gyvenimo srityse. Nagų dailė - ne iš imtis. Vis labiau populiarėjančios įvairiausios formelės (fimo) užkariauja vietą ir manikiūro specialistų-mėgėjų stalčiukyje.

Menininkas sukūrė indus iš apelsino žievės
Menininkas sukūrė indus iš apelsino žievės

Izraelyje, žydų ir arabų kaime gimęs arabų kilmės menininkas Wahat-al-Salam mėgsta eksperimentuoti su kasdienybėje sutinkamais daiktais. Pasinaudodamas paprasta lydymo ir džiovinimo technika jis sukūrė indus iš apelsino žievės.

PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?

Indaplovė nėra tas įrenginių tipas, be kurių sunku įsivaizduoti gyvenimą. Nes juk kur kas reikalingesni yra šaldytuvas ar skalbimo mašina. Tačiau nepaisant to, indaplovės sparčiai kyla prioritetinių buitinės technikos įrenginių sąrašuose ir tampa vis populiaresniu namų gyventoju. Ar tai turėtų stebinti? Tikriausiai ne, nes investavimas į šio tipo įrenginį leidžia išnaudoti laiką kur kas maloniau nei stovint prie purvinų indų kriauklės. Tačiau ...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Mielės greičiau pakils, jei jas užpilsite šiltu pienu su cukrumi.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Šaltiena greitpuodyje Virtos “gėlytės” Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Naminė pica Biskvitinis pyragas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!