- Pradžia »
- Straipsniai »
- Tai įdomu »
- Sūriai
Sūriai
2011-05-25 16:01:59
Pica, makaronai, fondiu ar lazanija - tai patiekalai, kuriuos gamindami nepamirštame ir sūrio. Visur jo reikia vis kito...
Koks kam tinka
Picai naudokite Mocarelą. Šis sūris labai gerai lydosi. Kad ir kiek laiko jis praleis orkaitėje, nevirs kieta pluta. Primename, kad mocarelos sūrį būtinai reikia laikyti skystyje ir ne ilgiau kaip dvi dienas.
Spagečius, kaneloni ir kitus makaronų patiekalus Italijoje priimta barstyti Parmezano sūriu. Šis sūris, kitaip nei Mocarela, gali būti laikomas išties ilgai.
Kai draugus susiruošite pasikvieti tikram šveicariškam fondiu, įsigykite Griujerio sūrio. Šis kietasis sūris yra vaisių ir riešutų skonio. Taip pat fondiu tinka ir Ementalio sūris su didelėmis skylėmis.
Sūrio lėkštė
Jeigu norite svečiams pasiūlyti sūrio lėkštę, joje turėtų būti 4-7 skirtingų rūšių sūriai. Juos reikėtų sudėlioti ratu pagal laikrodžio rodyklę, pradedant nuo švelniausio iki intensyviausio skonio sūrių.
Prie sūrių galima patiekti obuolių, kriaušių ir figų, tik ne citrusinių vaisių, kurių skonis “permuš” sūrį. Patiekite ir juodos duonos. Taip pat tinka migdolai, graikiniai riešutai bei džiovinti vaisiai.
Sūris su kirmėlėmis
“Casu Marzu” - ypatinga Sardinijoje (Italija) gaminamo sūrio, kuriame yra musių lervų, rūšis. Sūrio pavadinimas išvertus reiškia “supuvęs sūris”, žmonės jį dar vadina “sukirmijusiu”. “Casu Marzu” nokinamas ilgiau nei įprasta fermentuojant sūrius - taip pasiekiama puvimo stadija. Paprastai šio sūrio negalima nusipirkti net Italijoje, nes šis delikatesas, kuriame knibžda lervų, gali šokiruoti net didžiausią gurmaną.
Sūris iš briedžių pieno
Pats brangiausias sūris gaminamas Švedijoje iš briedžių pieno. Pamelžti laukinius žvėris ypatingai sunki užduotis, todėl šio sūrio kilogramo kaina gali siekti iki tūkstančio eurų.
Girtas sūris
Tru dju kriu yra “girčiausias” sūris. Jį gaminant yra “plaunamas” vyne arba šampane. O vėliau tris savaites dar ir degtinėje, kol sūris bręsta.
- Komentuoti
Panašūs straipsniai

Maždaug 70 proc. vitaminų žūva, kai daržovės verdamo labai sūriame vandenyje. Todėl geriau sūdykite prieš pat baigiant virti.
Nevirkite ir nešutinkite daržovių kelias valandas ir nepripilkite į puodą vandens daugiau negu reikia. Puodą sandariai uždenkite dangčių, tada deguonis išsiskirs su garais ir vitaminai nesioksiduos. Jeigu nesilaikysite šios taisyklės, pavyzdžiui, troškinamuose kopūstuose liks tik apie 30 proc. vitamino C, o bulvių košė...

Įrodyta, kad obuoliuose yra itin daug laisvųjų radikalų poveikį neutralizuojančių antioksidantų. Minkštime pastarųjų netrūksta, bet dar daugiau rastume žievelėje. Joje aptikta triterpenoidų – organinių junginių, blokuojančių vėžinių ląstelių dauginimąsi pieno liaukose, kepenyse ir storojoje žarnoje...

Keksiukus papuošti galime kuo įvairiausiai, tačiau šie kulinarai tikrai nestokojo fantazijos! Be abejonės, į idėjos įgyvendinimą įdėta daug darbo, tačiau atrodo tikrai įspūdingai!
Jie norite švariai išvalyti mikrobangų krosnelę, į mikrobangų krosnelę įstatykite dubenį su vandens ir acto skiediniu (vandens ir acto pilkite santykiu 1:1). Uždarykite, įjunkite krosnelę ir pakaitinkite šį mišinį 2 – 3 minutes. Baigusi šildyti, suvilgykite skiedinyje virtuvinę kempinėlę ir išvalykite ja mikrobangės sieneles.
Rodyti kitą patarimą