Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Sūriai

2011-05-25 16:01:59
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Sūriai

Pica, makaronai, fondiu ar lazanija - tai patiekalai, kuriuos gamindami nepamirštame ir sūrio. Visur jo reikia vis kito...

Koks kam tinka

Picai naudokite Mocarelą. Šis sūris labai gerai lydosi. Kad ir kiek laiko jis praleis orkaitėje, nevirs kieta pluta. Primename, kad mocarelos sūrį būtinai reikia laikyti skystyje ir ne ilgiau kaip dvi dienas.

Spagečius, kaneloni ir kitus makaronų patiekalus Italijoje priimta barstyti Parmezano sūriu. Šis sūris, kitaip nei Mocarela, gali būti laikomas išties ilgai.

Kai draugus susiruošite pasikvieti tikram šveicariškam fondiu, įsigykite Griujerio sūrio. Šis kietasis sūris yra vaisių ir riešutų skonio. Taip pat fondiu tinka ir Ementalio sūris su didelėmis skylėmis.

Sūrio lėkštė


Jeigu norite svečiams pasiūlyti sūrio lėkštę, joje turėtų būti 4-7 skirtingų rūšių sūriai. Juos reikėtų sudėlioti ratu pagal laikrodžio rodyklę, pradedant nuo švelniausio iki intensyviausio skonio sūrių.

Prie sūrių galima patiekti obuolių, kriaušių ir figų, tik ne citrusinių vaisių, kurių skonis “permuš” sūrį. Patiekite ir juodos duonos. Taip pat tinka migdolai, graikiniai riešutai bei džiovinti vaisiai.

Sūris su kirmėlėmis

“Casu Marzu” - ypatinga Sardinijoje (Italija) gaminamo sūrio, kuriame yra musių lervų, rūšis. Sūrio pavadinimas išvertus reiškia “supuvęs sūris”, žmonės jį dar vadina “sukirmijusiu”. “Casu Marzu” nokinamas ilgiau nei įprasta fermentuojant sūrius - taip pasiekiama puvimo stadija. Paprastai šio sūrio negalima nusipirkti net Italijoje, nes šis delikatesas, kuriame knibžda lervų, gali šokiruoti net didžiausią gurmaną.

Sūris iš briedžių pieno

Pats brangiausias sūris gaminamas Švedijoje iš briedžių pieno. Pamelžti laukinius žvėris ypatingai sunki užduotis, todėl šio sūrio kilogramo kaina gali siekti iki tūkstančio eurų.

Girtas sūris

Tru dju kriu yra “girčiausias” sūris. Jį gaminant yra “plaunamas” vyne arba šampane. O vėliau tris savaites dar ir degtinėje, kol sūris bręsta.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Ką reikia žinoti apie daržovių apdorojimą...
Ką reikia žinoti apie daržovių apdorojimą...

Maždaug 70 proc. vitaminų žūva, kai daržovės verdamo labai sūriame vandenyje. Todėl geriau sūdykite prieš pat baigiant virti.
Nevirkite ir nešutinkite daržovių kelias valandas ir nepripilkite į puodą vandens daugiau negu reikia. Puodą sandariai uždenkite dangčių, tada deguonis išsiskirs su garais ir vitaminai nesioksiduos. Jeigu nesilaikysite šios taisyklės, pavyzdžiui, troškinamuose kopūstuose liks tik apie 30 proc. vitamino C, o bulvių košė...

Įdomūs faktai apie obuolius
Įdomūs faktai apie obuolius

Įrodyta, kad obuoliuose yra itin daug laisvųjų radikalų poveikį neutralizuojančių antioksidantų. Minkštime pastarųjų netrūksta, bet dar daugiau rastume žievelėje. Joje aptikta triterpenoidų – organinių junginių, blokuojančių vėžinių ląstelių dauginimąsi pieno liaukose, kepenyse ir storojoje žarnoje...

TOP 10 mielų keksiukų
TOP 10 mielų keksiukų

Keksiukus papuošti galime kuo įvairiausiai, tačiau šie kulinarai tikrai nestokojo fantazijos! Be abejonės, į idėjos įgyvendinimą įdėta daug darbo, tačiau atrodo tikrai įspūdingai!

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Jie norite švariai išvalyti mikrobangų krosnelę, į mikrobangų krosnelę įstatykite dubenį su vandens ir acto skiediniu (vandens ir acto pilkite santykiu 1:1). Uždarykite, įjunkite krosnelę ir pakaitinkite šį mišinį 2 – 3 minutes. Baigusi šildyti, suvilgykite skiedinyje virtuvinę kempinėlę ir išvalykite ja mikrobangės sieneles.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virti briuselio kopūstai su sviestu Medaus, šokolado ir bananų pyragas Įdaryti makaronų vamzdeliai Sūrio padažas makaronams Želė tortas „Vasarėlė“ Virtos “gėlytės”
Reklama
Prisijunk prie mūsų!