Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu

2012-07-30 12:41:30
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu

Kuo ypatinga Itališka virtuvė, kaip vyksta darbas Jamie Oliver vadovaujamo restorano virtuvėje ir įkitus įdomus klausimus atsako virtuvės šefas Ronaldas Nagrockis.

1. Kokie buvo didžiausi kulinariniai atradimai, keliaujant po Italiją ir dirbant itališkame restorane? Gal kažkuo nustebino italų maisto kultūra, atradai anksčiau nežinotų derinių, maisto paruošimo triukų?

 Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su žvėriena, rissoto ir riebaus deserto, o Sicilijoj valgo gaiviai: jūros gėrybes, gelato, daržoves.

2. Ko verta išmokti iš Jamie Oliver? Kuo išskirtinė atmosfera jo restoranuose/ jo patiekalai?
Svarbiausia - kokybė ir greitis. Restoranuose yra absoliuti tvarka, švara bei kokybė. Tas pats patiekalas, kol nukeliauja iki stalo yra paragaujamas mažiausiai 3 skirtingų asmenų. Yra atsižvelgiama absoliučiai į viską: kokybę, temperatūrą, kiekius ir t.t. Jeigu kažkas neatitinka standartų, viskas yra išmetama ir pradedama gaminti iš naujo. Dar labai svarbus dalykas yra klientų greitas aptarnavimas. Visi patiekalai vienu metu turėdavo iškeliauti per 7 minutes. Viskas nuo pat ryto taip kruopščiai pasiruošta, kad gavus užsakymą, tau belikdavo užbaigti kepimą, viską gražiai sudėti i lekštę ir su visais kitais patiekalais duoti pagrindiniam šefui ragauti ir tik tada iškeliaudavo ant stalo. Restorane virtuvė buvo suskirstyta sekcijom: žuvies, mėsos, pastos, užkandžių, desertų ir t.t. Ir vienam staliukui užsakius 4 skirtingus patiekalus, visos sekcijos turėdavo pagaminti vienu metu. Žodžiu buvo tikras košmaras, nes 12val per dieną stovėdavo prie įėjimo žmonių eilė :)

3. Kokios pagrindinės taisykles galioja, gaminant itališką maistą?
Šviežia, paprasta, bet labai skanu ir greita.

 

Artimiausias kursas su Ronaldu Nagrockiu, dirbusiu JAMIE OLIVER "Jamie's Italian" restorane – 2012.08.02 Čiop Čiop kulinarijos lofte, registruokitės: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-40.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Indiška virtuvė
Indiška virtuvė

Indiška virtuvė – viena seniausių ir tobuliausių. Indams valgymas suteikia ypatingo džiaugsmo. Net skurdžiai gyvenančios šeimos maistui skiria labai daug dėmesio, nes ir paprastus ryžius pagardinti galima įvairiomis čia augančiomis daržovėmis ar vaisiais, prieskoninių žolelėmis, tad patiekalas gali įgauti vis kitokius skonius.

Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje
Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje

Iki atidarydamas Moksha dirbo pramonės srityje, kuri atvedė jį Estija. Ten sutiko lietuvaitę Laurą, su kuria po vedybų atvyko gyventi į Lietuvą ir šiemet ryžosi įgyvendinti svajonę pavadinimu - Moksha. Iki atidarydamas savo restoraną Binish yra dirbęs ne tik indų virtuvėje, bet ir italų, afrikiečių bei kiniečių.

Italų virtuvė
Italų virtuvė

Italija – tai picos, spagečių, alyvuogių aliejaus, espreso (it. espresso) kavos bei kapučino šalis. Itališka virtuvė įvairi ir skirtinga visoje Italijoje. Tai ne tik tradiciniai makaronai bet ir gausybė daržovių, vaisių, žuvies, sūrio patiekalų.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Kiaušinių baltymus greičiau išplaksite ir jie bus puresni, jei į juos įbersite žiupsnelį druskos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Naminė pica Grybų padažas Salotos su lašiša Įdaryti makaronų vamzdeliai Taco
Reklama
Prisijunk prie mūsų!