Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Žolelių auginimas namuose

2010-12-28 15:50:32
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Žolelių auginimas namuose

Jei norite šviežiais žalumynais gardinti patiekalus, nebūtina laukti daržų sezono pradžios.

Daugelį jų galima išauginti ir virtuvėje ant palangės. Geriausiai auga krapai, baltoji garstyčia, salotos, špinatai, svogūnai bei sėjamoji pipirinė. Atidesnės priežiūros reikalauja bazilikas, dašis, mairūnas, mėta, rozmarinas ir čiobreliai.
 
Kvapieji bazilikai
 
Puikiai tinka auginti balkone, vazone ant palangės. Puikiai auga saulėtoje, nevėjuotoje vietoje, todėl vazonėlį su bazilikais reikėtų laikyti pietinėje namų pusėje. Nuskynus ūglių galus, bazilikas gražiai šakojasi ir augdamas įgauna kompaktišką formą. Lapai turi būti nuskinti iki žydėjimo. Jei bazilikas auginamas balkone, atšalus orams vazonėlį reikia pernešti į patalpą, tuomet augalą galima auginti visus metus.
 
Mairūnai
 
Auginant vazone šviežio mairūno galima turėti visus metus. Jis mėgsta šiltą, saulėtą užuovėją. Pavasarį pasėjus sudygsta per 2 - 3 savaites. Norint, kad mairūnas gerai augtų žiemą, jam reikalingas papildomas apšvietimas.
 
Agurklė
 
Mėlynais žiedais žydinčio augalo kvapas labai primena šviežią agurką. Daigai pasirodo po 10 - 12, o po 4 savaičių galima skinti ir dėti į salotas bei šaltuosius daržovių patiekalus.
 
Kvapieji rozmarinai
 
Daugiametis augalas, kuris puikiai jaučiasi ir vazonuose, ir loveliuose. Augalas pakankamai aukštas - apie pusę metro, tad jam reikalingas didelis vazonas. Labai mėgsta saulėtą, šiltą vietą ir laidžią dirvą.
 
Sėjamoji pipirinė
 
Šis prieskonis gerai auga net ir žiemos metu, nes jam pakanka 8 val. šviesos per parą. Pipirinės sėklos beriamos tankiai. Kol sudygsta, jas reikia laikyti šiltai, uždengtas, kad sėklos nesudžiūtų. Žemė nuolat turi būti drėgna. Sėti galima bet kada, bet norint pipirinės turėti nuolat, tai rekomenduojama kartoti kas 1 - 2 savaites.
 
Paprastieji raudonėliai
 
Daugiamečiai kvapnūs prieskoniniai augalai, kurie puikiai tinka net ir arbatoms. Labai populiarus prieskonis italų ir graikų virtuvėje. Juos puikiai galima auginti ir vazonėlyje, neįstiklintame balkone, svarbu išrinkti didesnį vazoną ir pasirūpinti derlinga žeme.
Komentarai0

Panašūs straipsniai

Kas gali konkuruoti su alyvuogių aliejumi?
Kas gali konkuruoti su alyvuogių aliejumi?

Yra patiekalų, kurie be aliejaus būtų neskanūs, o kartais ir visai nenaudingi. Pavyzdžiui, be jo organizmas nepasisavina riebaluose tirpstančių vitaminų A, D, E ir K. Taigi, gerdami šviežiai spaustas morkų sultis visada įsilašinkite į stiklinę lašelį aliejaus. Apie alyvuogių aliejaus vertingąsias savybes žinome daug, tačiau apie kitų aliejų - vargu. Taigi, ar yra kas gali konkuruoti su šiuo produktu?

 Egzotiški prieskoniai
Egzotiški prieskoniai

Šiuolaikinė virtuvė neįsivaizduojama be įvairių prieskonių, kurie maistui suteikia savitą, nepakartojamą aromatą bei skonį.

Aliejų rūšys ir jų savybės
Aliejų rūšys ir jų savybės

Yra patiekalų, kurie be aliejaus būtų neskanūs, o kartais ir nenaudingi.
Pavyzdžiui, be jo žmogaus organizmas nepasisavintų riebaluose tirpstančių vitaminų A, D, E ir K. Apie alyvuogių aliejaus vertingąsias savybes žinome daug, tačiau apie kitų aliejų - nelabai. Taigi, kas gali konkuruoti su šiuo produktu?

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Suvytusius ridikėlius atgaivinsite, pamerkę jų lapus į vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Trešnių trauktinė Vengrijos agurkai Šokoladinis kokteilis "Šokoladinis dangus" Purūs keksiukai Troškintos kiaulienos kepenėlės Želė tortas „Vasarėlė“
Reklama
Prisijunk prie mūsų!