Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Žolelių auginimas namuose

2010-12-28 15:50:32
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Žolelių auginimas namuose

Jei norite šviežiais žalumynais gardinti patiekalus, nebūtina laukti daržų sezono pradžios.

Daugelį jų galima išauginti ir virtuvėje ant palangės. Geriausiai auga krapai, baltoji garstyčia, salotos, špinatai, svogūnai bei sėjamoji pipirinė. Atidesnės priežiūros reikalauja bazilikas, dašis, mairūnas, mėta, rozmarinas ir čiobreliai.
 
Kvapieji bazilikai
 
Puikiai tinka auginti balkone, vazone ant palangės. Puikiai auga saulėtoje, nevėjuotoje vietoje, todėl vazonėlį su bazilikais reikėtų laikyti pietinėje namų pusėje. Nuskynus ūglių galus, bazilikas gražiai šakojasi ir augdamas įgauna kompaktišką formą. Lapai turi būti nuskinti iki žydėjimo. Jei bazilikas auginamas balkone, atšalus orams vazonėlį reikia pernešti į patalpą, tuomet augalą galima auginti visus metus.
 
Mairūnai
 
Auginant vazone šviežio mairūno galima turėti visus metus. Jis mėgsta šiltą, saulėtą užuovėją. Pavasarį pasėjus sudygsta per 2 - 3 savaites. Norint, kad mairūnas gerai augtų žiemą, jam reikalingas papildomas apšvietimas.
 
Agurklė
 
Mėlynais žiedais žydinčio augalo kvapas labai primena šviežią agurką. Daigai pasirodo po 10 - 12, o po 4 savaičių galima skinti ir dėti į salotas bei šaltuosius daržovių patiekalus.
 
Kvapieji rozmarinai
 
Daugiametis augalas, kuris puikiai jaučiasi ir vazonuose, ir loveliuose. Augalas pakankamai aukštas - apie pusę metro, tad jam reikalingas didelis vazonas. Labai mėgsta saulėtą, šiltą vietą ir laidžią dirvą.
 
Sėjamoji pipirinė
 
Šis prieskonis gerai auga net ir žiemos metu, nes jam pakanka 8 val. šviesos per parą. Pipirinės sėklos beriamos tankiai. Kol sudygsta, jas reikia laikyti šiltai, uždengtas, kad sėklos nesudžiūtų. Žemė nuolat turi būti drėgna. Sėti galima bet kada, bet norint pipirinės turėti nuolat, tai rekomenduojama kartoti kas 1 - 2 savaites.
 
Paprastieji raudonėliai
 
Daugiamečiai kvapnūs prieskoniniai augalai, kurie puikiai tinka net ir arbatoms. Labai populiarus prieskonis italų ir graikų virtuvėje. Juos puikiai galima auginti ir vazonėlyje, neįstiklintame balkone, svarbu išrinkti didesnį vazoną ir pasirūpinti derlinga žeme.
Komentarai0

Panašūs straipsniai

Prieskonių naudojimas
Prieskonių naudojimas

Visi naudojame prieskonius, kad suteiktumėme maistui norimą skonį ir aromatą. Tokiu būdu, mes galime keisti įvairių patiekalų skonį. Kol nebuvo išrasti šaldytuvai, prieskoniais maistą apsaugodavo nuo žalingų bakterijų dauginimosi. Tam tikri prieskoniai, kurie buvo naudojami senovėje gydymo tikslais, iki šiol tebenaudojami farmacijoje.

 Egzotiški prieskoniai
Egzotiški prieskoniai

Šiuolaikinė virtuvė neįsivaizduojama be įvairių prieskonių, kurie maistui suteikia savitą, nepakartojamą aromatą bei skonį.

Vynas patiekalų gaminime
Vynas patiekalų gaminime

Lietuva nėra vyno šalis. Čia prastos sąlygos augti vynuogėms, maža vyno vartojimo kultūra ir dėl to beveik nėra vietinių įsisenėjusių tradicijų, kaip panaudoti vyną maisto ruošime. Tikėkimės, kad su laiku dar bus atrastos lietuviškojo vaisių ir uogų vyno panaudojimo kulinarijoje ir konditerijoje galimybės. Pasiūlysime Jums susipažinti su pagrindinėmis taisyklėmis, kaip panaudoti vyną maisto ruošime. Yra tūkstančiai būdų, kaip naudoti vyną. Mes...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Šviežios prieskoninės daržovės ilgai išlaikys aromatą, jei jas užpilsite alyvuogių aliejumi ir sandariai uždarysite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Taco Čenakai Želė tortas „Vasarėlė“ Miltiniai blynai Ypatingieji kotletai Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!